Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie biedt uitkomst als u een blessure heeft opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk uw sportbeoefening weer wilt hervatten. Na een blessure of operatie helpt Medifit Waarschoot u weer op weg naar uw oude sportniveau. De sportkinesitherapeut is bij uitstek geschikt om uw specifieke kwaliteiten weer in training te verwerken en gericht te gaan werken aan een herstel van uw persoonlijke sport- en wedstrijdconditie.

U kunt ook voor sportkinesitherapie kiezen als u op een andere manier een blessure heeft opgelopen waardoor u niet kunt sporten, of wanneer u bijvoorbeeld een marathon wilt gaan lopen en niet goed weet hoe u zich zonder blessures kan voorbereiden.


Het behandelplan of revalidatieschema dat onze sportkinesitherapeut voor u opstelt, is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan.


Onze expertise reikt nog verder. Als een van de weinigen beheersen onze sportkinesitherapeuten de specifieke diepe- spiertechnieken die veel in de sport worden gebruikt. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden bij de behandeling betrokken. Bij Medifit Waarschoot wordt u sportspecifiek en functioneel getraind, zodat u kunt herstellen naar uw oorspronkelijke sportniveau. Desgewenst overlegt de therapeut met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Onze sportkinesitherapeuten putten waar nodig uit een intercollegiaal netwerk van huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden.