Core stability

400Core stability of rompstabiliteit is het gecoƶrdineerd samenwerken van het lokale en globale spiersysteem (= spierkorset)  ter hoogte van de wervelzuil.( Buik-, rug , bekken en bekkenbodemspieren). Bij rugpatiĆ«nten en bekkeninstabiliteit zien we vaak dat het evenwicht tussen de spiersystemen verstoord is. Het is dus van essentieel belang om het spiercorset terug op te trainen, om de rompstabiliteit te vergroten en de belastbaarheid van de persoon aan te passen aan de dagdagelijkse belasting.

Zo zal de kans op rug- en bekkenpijn  de kans op recidiverende rugpijn afnemen.

Het kan raadzaam zijn dat herstel rompstabiliteit voorafgaat door een osteopatisch consult.
400
Rugschool en  herstel rompstabiliteit is niet doeltreffend  bij mensen waarbij geen segmentale en full body normalisatie gebeurd is. Een  osteopathic  realignment is noodzakelijk, zo niet is trainen als een band oppompen die vooraf niet gestopt is. Vandaar dat we in ons centrum naar een totaalbehandeling streven. Eerst normaliseren en dan optrainen : Core stability.  
Een osteopaat voelt waar het huidig probleem zich manifesteert en  gaat ervoor zorgen dat de kraan dicht gedraaid wordt vooraleer  te dweilen.