Cardio revalidatie

400

Onderzoek heeft aangetoond dat hartpatiënten die een cardiale revalidatietraining volgen, 20 tot 30% minder kans hebben op overlijden. Enkele wetenschappelijk bewezen positieve effecten zijn onder andere: een verbeterde uithouding, verbeterde doorbloeding van het lichaam en algemeen beter voelen.


Revalidatie is aangewezen na een hartinfarct, een hartoperatie, een ballondilatatie, het plaatsen van een pacemaker of een defibrillator, voor en na een harttransplantatie en bij chronisch hartfalen.400

Ook na andere operaties en interventies is het belangrijk de conditie te verbeteren, bijvoorbeeld na een longoperatie, een maagverkleining, oncologische behandeling,…

Voor optimale resultaten is het belangrijk dat de revalidatie onder professionele begeleiding gebeurt. U kunt hiervoor een beroep doen op het team van Medifit Waarschoot. Op basis van een inspanningstest zal een individueel programma opgesteld worden. Een trainingsfrequentie van 2 tot 3 keer per week is aanbevolen.

Pre- en postoperatieve revalidatie

Zowel voor als na een operatieve ingreep is kinesitherapie zinvol. Hoe beter de conditionele toestand van een gewricht voor de operatie, hoe sneller het herstel nadien.


Na een operatie staat geruststelling en een gericht revalidatieplan centraal. Het is aangewezen dat het geopereerde lichaamsdeel zo vlot mogelijk zijn volledige beweeglijkheid herwint. Daarbij is een goed opgebouwd oefenprogramma essentieel om tot een snelle werk/sporthervatting te komen.


Ons team van kinesitherapeuten heeft de nodige kennis en ervaring om u te ondersteunen in uw herstel.