Na een Corona besmetting ziet het lichaam vaak af. Hieronder kan u een korte opsomming vinden van enkele klachten die voorkomen en soms ook langdurig aanhouden:

Benauwdheid / kortademigheid

Er zijn geen medicijnen tegen deze klachten. De benauwdheid of kortademigheid na corona kan dagen tot weken aanhouden. Bij de meeste mensen verdwijnen de klachten uiteindelijk weer. Door ademhalingsoefeningen kunnen de klachten minder worden. Vraag aan onze kinesitherapeuten of osteopaat voor een behandeling op maat.

Druk op de borst

400 Deze pijn kan voelen als kramp tussen je schouderbladen. Je hebt last van je bovenrug, ter hoogte van je schouderbladen. Een verkrampte ademhaling door een te hoge spierspanning kan deze pijn veroorzaken. Stretchoefeningen kunnen zorgen voor ontspanning. Vraag raad aan een van onze kinesitherapeuten voor de gepaste oefening of zie hieronderBiodynamische osteopathie geeft niet alleen de longen een aparte aandacht maar gans het mechanisme wordt doorgelicht 

Hartproblemen

Hartproblemen kunnen ontstaan door klachten aan je longen en luchtwegen, zoals hoesten en kortademigheid. Je hart moet dan harder werken om je bloed rond te pompen. Ook kan het virus in het hart terechtkomen en voor klachten zorgen.

Pijn tussen de schouderbladen

Je kunt het gevoel hebben dat iemand de hele tijd op je borst drukt. Een verkrampte ademhaling kan voor dit gevoel zorgen. Je kunt oefeningen doen voor een ontspannen ademhaling.

Spijsverteringsklachten

Ongeveer een derde van de coronapatiĆ«nten krijgt last van spijsverteringsklachten. Het kan gaan om buikpijn, afvallen, verlies van eetlust, diarree, overgeven en misselijkheid.  

Trombose

400 Wie met het coronavirus in het ziekenhuis belandt krijgt vaak trombose: een ongewenst bloedstolsel in een bloedvat dat de bloedsomloop belemmert. Grote en kleine bloedstolsels kunnen door het hele lichaam schade aanrichten.

Spierpijn

Spierpijn kan zich uiten als kramp in de rug, last van je benen of armen en gaat vaak samen met vermoeidheid. Spierpijn kan weken aanhouden in het hele lichaam. 

Gewichtsverlies

Omdat deze ziekte vaak lang duurt, vallen mensen veel af. Dat is ook zorgelijk bij mensen met overgewicht. Door het gewichtsverlies gaat namelijk veel spiermassa verloren. Goede voeding en geleidelijk weer meer beweging kan je helpen om weer op gewicht te komen en bij het herstel van de spieren. Bekijk de mogelijkheden om te starten met fitness na Corona besmetting. Luister vooral naar uw eigen lichaam.