Na een Corona besmetting ziet het lichaam vaak af. Alsook onze mentale gezondheid soms in combinatie met alles wat er omgaat in en rond ons hoofd. Hieronder kan u een korte opsomming vinden van enkele klachten die voorkomen en soms ook langdurig aanhouden:

Mentale klachten:

Je kunt te maken krijgen met mentale klachten, zoals stress, gevoelens van depressie, angst en slaapproblemen. Deze klachten verdwijnen vaak vanzelf als je weer opknapt, maar soms blijven gevoelens van angst en onzekerheid bestaan. Het is belangrijk deze gevoelens serieus te nemen.

Cognitieve problemen

Heb je last van cognitieve klachten zoals geheugenverlies, overprikkeling en aandachtsproblemen?

Hoofdpijn

400 Na infectie met het coronavirus kun je last blijven houden van een aanhoudende hoofdpijn, die steeds terugkeert. Een van de oorzaken van hoofdpijn is overprikkeling. Een osteopathie behandeling werkt te overprikkeling weg voor een beter verder herstel.

Duizeligheid

Duizeligheid gaat vaak samen met vermoeidheidsklachten, maar kan ook los van vermoeidheid voorkomen. Sommige mensen hebben het gevoel aanhoudend duizelig te zijn. Dit gevoel zou je ook kunnen omschrijven als 'licht in je hoofd zijn'.

Reuk- en smaakverlies

Meer dan de helft van de coronapatiënten ervaart verandering van reuk- en/of smaakvermogen. Vaak ruik je eerst niets meer, om vervolgens last te krijgen van geurvervormingen. Dit kan een teken van herstel zijn.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kan een grote impact hebben op je dagelijkse activiteiten. Zorg voor voldoende rust en ontspanning: Respecteer uw vast slaapritueel en slaap elke nacht 8 uur, of meer als u zich moe voelt. Neem voldoende rust en luister vooral naar uw lichaam. Aan ontspanningsoefeningen doen, kan ook hierbij helpen.

Angst en somberheid

Na corona kun je te maken krijgen met psychische klachten als angst, somberheid en depressie. Hiervoor kun je hulp vragen van een therapeut of psycholoog. Bezig zijn met lichaamsoefeningen (fitness) of ademhalingsoefeningen heeft ook een kalmerend effect. Stil staan bij uw eigen welzijn zoals sport, ontspanning zoals sauna heeft een ondersteunend effect

Slaapproblemen

400 Je kunt nadat je corona hebt gehad last hebben van slaapstoornissen. Veel onderbroken nachten, slapeloosheid en nachtmerries zorgen ervoor dat patiënten minder energie hebben. Het kan dan helpen om ontspanningsoefeningen te doen, het dag- en nachtritme te optimaliseren en goed te letten op de slaaphygiëne.